Houtrotrenovatie


Het massaal vervangen van houten ramen en kozijnen die zijn aangetast door houtrot komt steeds minder voor. Wij hebben ons gespecialiseerd in houtrot en deelvervanging,  Het Schilderpaleis beschikt dan ook over een breed assortiment aan materialen voor deelvervanging en het plaatselijk repareren van aangetaste delen. Het resultaat is al snel een meer duurzame en gespecialiseerd oplossing, die u veel geld bespaart.

Na het deelnemen aan de 2 daagse SIGMA Flexidur cursus zijn wij door SIGMA gecertificeerd Houtrenovatie Specialist. Dit wil zeggen dat we bekwaam zijn in het herstellen van aangetast hout, het afdichten van verbindingen en scheuren, kleine reparaties zoals het afdichten van onbehandeld hout en beglazing met stopverf in diverse kaders met de kwaliteitsproducten van SIGMA. SIGMA Flexidur is het nieuwe reparatiesysteem voor effectief en duurzaam houtherstel in alle jaargetijden. Van kleine reparaties tot deelvervanging en het afdichten van scheuren.

IMG_1645

“Bij de juiste toepassing van het SIGMA Flexidur houtrenovatie systeem is een garantie van maar liefst 10 jaar mogelijk!”

 

Hoe ontdekt u houtrot ?

Aantasting begint in de kern van het hout. Als het houtrot zichtbaar wordt, dan is het dus al geruime tijd aan de gang. De aangetaste plek wordt vaak zichtbaar wanneer de verf gaat barsten of blaasvormen. Meestal begint de aantasting in de onderdorpel en/of de stijlen die daarop aansluiten omdat daar de vochtigheid vaak het grootst is. Houtrot kunt u ontdekken door met een stompe priem in het hout te prikken.

De oplossing

Het Schilderpaleis heeft al vele jaren ervaring in het herstellen van houtrot. Wij gebruiken hiervoor het Flexidur renovatie systeem van Sigma. Dit systeem bestaat uit twee-componenten epoxy’s die zich soepel laten mengen en volledige controle over het resultaat geven.

Voor meer info neemt u contact met Het Schilderpaleis en infomeren wij u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

—————————–

Het Schilderpaleis - 06 45142148 - info@hetschilderpaleis.nl - algemene voorwaarden